Az otthon illata

Mást jelent számunkra és mást a vendég számára!

Mást jelent számunkra és mást a vevő számára!                 Minden lakásnak van egy jellegzetes szaga, amit az, aki benne él, sokszor csak egy hosszabb nyaralás után hazaérve tapasztal. Egy idegen orrát azonban azonnal megcsapja ez az illat, és ez nem mindig kellemes. Ezért fontos, hogy lakáseladásnál otthonunk kellemes illatú legyen, és mindezt erős légfrissítők használata nélkül érjük el. Mutatjuk hogyan! Nagytakarítás Talán már nem kell elmondanunk, hogy lakáseladás előtt érdemes egy nagy selejtezést és egy nagytakarítást is beiktatni. Ahhoz azonban, hogy a lakás ne csak a képeken legyen tip-top, hanem az illata is kellemes legyen egyáltalán nem mindegy, hogyan takarítunk. Először is érdemes, különösen a konyhában, tényleg mindent kihúzgálni, ami csak mozdítható, és a háta mögött is feltakarítani. A másik lényeges dolog, hogy a szőnyegeket, kárpitozott bútorokat is tisztítsuk ki takarítógéppel és kárpittisztítóval, vagy gőztisztítóval, a textíliák ugyanis mindennél jobban képesek elraktározni a kellemetlen szagokat. Mivel a tisztítószerek erős illata sokakat zavar, ezért igyekezzünk illatmentes, vagy környezetbarát tisztítószereket használni, és vízkőoldót, hideg zsíroldót csak ott használjuk, ahol ez elkerülhetetlen. Ne vigyük túlzásba a fertőtlenítő szerek használatát sem, ha mindenképp ragaszkodunk hozzájuk, akkor válasszuk az illatosított változatot, ezek közül is a citrom illatúak bántják az orrot legkevésbé. A három nagy ellenség: az étel, a dohányfüst és kis kedvenceink „illata” Ezt a három szagot a legnehezebb eltüntetni, ráadásul, aki a lakásban dohányzik, vagy kisállatot tart, sokszor észre sem veszi, hogy mindez érezhető a lakás levegőjén. A dohányfüst gyakorlatilag mindenbe beeszi magát, és egy alapos nagytakarítással sem tüntethető el, így ez esetben csak egy tisztasági festés segíthet. Az állatokkal már valamivel könnyebb a helyzet. Ha az alom, és az állat fekhelye, ketrece, terráriuma stb. rendszeresen tisztán van tartva, akkor csak az érzi meg a szagot, aki nem tart állatot lakásban, ezen viszont egy alapos nagytakarítás, kárpittisztítással segíthet. Súlyosabb esetekben a kárpittisztító szer illata inkább csak keveredik a kellemetlen szaggal, ahelyett, hogy elnyomná. Ezért, hogy meggyőződjünk arról, hogy valóban kellemes a légkör, hívjuk meg egy barátunkat, aki biztosan őszintén elmondja, hogy érezhető-e még a kellemetlen illat. Ha a kárpittisztítás nem segített, akkor a gőztisztítás, vagy egy profi szőnyeg- és kárpittisztító cég felkeresése lehet a megoldás. És végül: közvetlenül a vevők érkezése előtt ürítsük ki az almot, takarítsuk ki a ketrecet, terráriumot, és ne hagyjuk elől a kutyák, cicák étellel teli tálkáját sem.

Mást jelent számunkra és mást a vevő számára!

Minden lakásnak van egy jellegzetes szaga, amit az, aki benne él, sokszor csak egy hosszabb nyaralás után hazaérve tapasztal. Egy idegen orrát azonban azonnal megcsapja ez az illat, és ez nem mindig kellemes. Ezért fontos, hogy lakáseladásnál otthonunk kellemes illatú legyen, és mindezt erős légfrissítők használata nélkül érjük el. Mutatjuk hogyan!

Nagytakarítás

Talán már nem kell elmondanunk, hogy lakáseladás előtt érdemes egy nagy selejtezést és egy nagytakarítást is beiktatni. Ahhoz azonban, hogy a lakás ne csak a képeken legyen tip-top, hanem az illata is kellemes legyen egyáltalán nem mindegy, hogyan takarítunk.

Először is érdemes, különösen a konyhában, tényleg mindent kihúzgálni, ami csak mozdítható, és a háta mögött is feltakarítani. A másik lényeges dolog, hogy a szőnyegeket, kárpitozott bútorokat is tisztítsuk ki takarítógéppel és kárpittisztítóval, vagy gőztisztítóval, a textíliák ugyanis mindennél jobban képesek elraktározni a kellemetlen szagokat.

Mivel a tisztítószerek erős illata sokakat zavar, ezért igyekezzünk illatmentes, vagy környezetbarát tisztítószereket használni, és vízkőoldót, hideg zsíroldót csak ott használjuk, ahol ez elkerülhetetlen. Ne vigyük túlzásba a fertőtlenítő szerek használatát sem, ha mindenképp ragaszkodunk hozzájuk, akkor válasszuk az illatosított változatot, ezek közül is a citrom illatúak bántják az orrot legkevésbé.

A három nagy ellenség: az étel, a dohányfüst és kis kedvenceink „illata”

Ezt a három szagot a legnehezebb eltüntetni, ráadásul, aki a lakásban dohányzik, vagy kisállatot tart, sokszor észre sem veszi, hogy mindez érezhető a lakás levegőjén. A dohányfüst gyakorlatilag mindenbe beeszi magát, és egy alapos nagytakarítással sem tüntethető el, így ez esetben csak egy tisztasági festés segíthet.

Az állatokkal már valamivel könnyebb a helyzet. Ha az alom, és az állat fekhelye, ketrece, terráriuma stb. rendszeresen tisztán van tartva, akkor csak az érzi meg a szagot, aki nem tart állatot lakásban, ezen viszont egy alapos nagytakarítás, kárpittisztítással segíthet.

Súlyosabb esetekben a kárpittisztító szer illata inkább csak keveredik a kellemetlen szaggal, ahelyett, hogy elnyomná. Ezért, hogy meggyőződjünk arról, hogy valóban kellemes a légkör, hívjuk meg egy barátunkat, aki biztosan őszintén elmondja, hogy érezhető-e még a kellemetlen illat. Ha a kárpittisztítás nem segített, akkor a gőztisztítás, vagy egy profi szőnyeg- és kárpittisztító cég felkeresése lehet a megoldás.

És végül: közvetlenül a vevők érkezése előtt ürítsük ki az almot, takarítsuk ki a ketrecet, terráriumot, és ne hagyjuk elől a kutyák, cicák étellel teli tálkáját sem.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
 • Facebook Classic
 • Twitter Classic
 • YouTube Social Icon