top of page

egyedi vállalati illat kialakítása

Illat - Logo

Large Heading

the corporate scent

Az illat egyértelműen determinál, emlékeztet bennünket helyszínekre, emlékekre, érzéseket vált ki, s ennek megfelelően egyes illat-típusok képesek a legkülönbözőbb emóciók kiváltására. Az illatok okozta emocionális függőség miatt minden illat általi érzés - amennyiben az pozitív emlékekhez társult – azt váltja ki az emberben, hogy azt az érzést újra és újra át szeretné élni. Ezért világszerte egyre több vállalat és vállalkozás alkalmaz egyedi, csak az adott cégre jellemző egyedi illatot, amolyan ILLAT - LOGO-t.

Például a Hugo Boss ruházati boltjainak egyedülálló illatát is, amelyet másfél éves tesztelési fázis után finomítottak le a végleges, a brandet abszolút mértékben képviselő, letisztult illatra. Ward Simmons, a Hugo Boss brand-, és kommunikációs menedzsere 3 évvel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy a cél egy egyedi illat elérése volt az üzleteikben. Mint mondta, „azt szerettük volna, hogy olyan legyen, mint a hazatérés illata”, ugyanakkor hozzátette, hogy mivel a vevőik túlnyomó részben férfiak, ezért egyben egy exkluzív férfiklub érzetét szerették volna kelteni az illattal. Olyan illat ez, amit teljes mértékben magukénak tudhatnak a vevők, memorizálhatják és a minőségi ruházattal, a márkával azonosíthatják. Mindezt rendkívül elegánsan, letisztultan. Az eredmény egy egyedülálló pézsmaillat lett, leheletnyi citrussal. A célközönség betérve az elegáns üzletbe a részükre speciálisan összeválogatott halk zenei alájátszás mellett a magas minőségű ruházatot megtapintva megérzi az otthon exkluzív, elegáns illatát. „Mindenhol ugyanezt az illatot alkalmazzuk, úgyhogy amikor betérsz, egyből azt gondolod, ’Ó, egy Hugo Boss store-ban vagyok!’”. A vállalat eredményeit látva kimondható, hogy bevált az illatstratégia, Ward Simmons szerint „ez volt az utolsó összetevő”, ami ahhoz hiányzott, hogy teljes legyen a kép. A vállalat piaci pozícióját, eladási statisztikáját tekintve meggyőző hatékonysággal bírt ez az illatberuházás.

És hogy miért lehet ilyen meghatározó egy ikonikus üzlettéri, vagy vállalati egyedi illat illat? A rendelkezésre álló adatok szerint az emberek 60 %-a egy egyszeri alkalommal megérzett, jellegzetes illatra 1 esztendővel később is emlékszik, miközben az egyszer látott információk 40 százalékára már 30 nap elteltével sem tudunk visszaemlékezni. Az ember egyetlen napon át érzett érzelmeinek háromnegyedét az illatok generálják. Az illat determinál: vásárlást, bevételt, piaci növekedést.

Az IllatStudio Budapest kialakítja az Ön egyedi céges illat-logóját!

Hogyan tesszük mindezt?

  • megvizsgáljuk a terméket, vagy szolgáltatást

  • felmérjük a helyiségek méretét, belsőépítészeti jellemzőit és színvilágát

  • részletesen megvizsgáljuk, hogy kikből áll a vásárlói, vagy ügyfél bázis

  • feltérképezzük a vásárlók, ügyfelek ízlésvilágát

 Ezen információk alapján pontosan összeállítható az az illatkompozíció és összhatás, ami ikonikussá teheti egy üzlettér vagy cég auráját és ezzel nagyban növelheti ismertségét, sikereit és bevételeit.

KÉRJE DÍJMENTES HELYSZÍNI FELMÉRÉSÜNKET!

Köszönjük jelentkezését. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

bottom of page