LÉGTÉRILLATOSÍTÓ RENDSZEREK

Ebbe a ketegóriába azok a gépek tartoznak melyek képesek 100 m2-től akár 3000 m2 nagyságú helyiségeket is hatásosan beillatosítani. Programjuk segítségével beállítható a működési intervallum, valamint az intenzitás erőssége is. Nagyrészük az egyes helyiségek szellőztető, illetve klima berendezéséhez is csatlakoztatható. Működésük a beállított program szerint teljesen automatikus. Használatuk kényelmes, nem kell őket rendszeresen ki-be kapcsolni, hisz ezt önműködően végzik.

Van köztük olyan készülék is, amely egyszerre, akár 2-4 illatkompozíciót is képes a légtérbe juttatni, vagy a beállított időszakonként változtatni. Például délelött más illat, mint délután. 

Az egyedi technológiának köszönhetően ezek a gépek a hagyományos illatosító eszközökkel szemben az illatanyag részecskéket

1-15 mikron nagyságban, hideg pára formájában juttatják a légtérbe. Ennek köszönhetően az illatrészecskék képesek 16 órán  

a levegőben lebegni. A hagyományos illatosító eszközök, mivel illatanyagaik különböző hordozó anyagokat tartalmaznak (víz, növényi zsírok, alkohol, hajtógáz és egyéb szintetikus összetevők), részecske nagyságuk 50 mikron körül mozog, ezért csak igen rövid ideig maradnak a légtérben, a Föld tömegvonzása miatt viszonylag gyorsan "leesnek" a földre.

 

 

ILLATANYAGOK

Ezek a rendszerek természetes, növényekből kivont aroma olajokkal működnek. Nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott vegyi anyagot, sem alkoholt. Nem okoznak allergiát (hypoallergének) és nem károsítják a környezetet.