Site Title

Az idő múlásával - miközben az egyes alkotóelemek rendre elpárolognak - az illatparfüm illata változik, nemcsak a bőrön, hanem a levegőben is.

Az illatkompozíciók akár több száz illatjegyet is tartalmazhatnak, ezért általában csak a legdominánsabb összetevőket tüntetik fel a piramison

Fej-jegyek
A leggyorsabban elpárolgó összetevők kerülnek a fejillatok kategóriába. Ezek nyújtják az első benyomást - könnyed, rendkívül illékony aromák, melyek 5-30 perc alatt elenyésznek.
Szív-jegyek
A szívjegyek gyakran már kezdettől fogva ot lappanganak, azonban 10-30 perc kell nekik ahhoz, hogy valóban kibontakozzanak. Ezek azok az illatjegyek, melyek által az illatparfüm besorolható egy-egy illacsaládba (virágos,keleties, fás, gyümölcsös, stb.) Órákon át érezhetőek.
Alap-jegyek
Végül jó pár óra elteltével az alapillatok is érezhetővé válnak - ezek ugyanis a legnagyobb molekula súlyú illatanyagok. Lényeges vonásuk, hogy fixálóanyagként szolgálnak: lelassítják a könnyebb jegyek párolgását és stabilitást kölcsönöznek nekik. ezek aromája érezhető a legtovább, az alapillat akár több napig is érezhető.